WZH Tachograaf Service Nederland 0653980004

In 14 stappen leggen wij hieronder uit wat de werkzaamheden zijn die uitgevoerd worden tijdens een ijking van uw tachograaf.

Voordat u uw voertuig aanbiedt om de tachograaf te laten ijken het volgende: Doet de tachograaf het? Kunt u een print maken uit de tachograaf, bijvoorbeeld een technische print. Zijn alle aangedreven banden op gelijke spanning, 7 bar tot 9 bar? Is het profiel op alle banden hoger dan 2 mm? Aanbieden voor ijking met een lager profiel wordt niet geijkt. Bij een steekproef levert dit gewoon problemen op en wordt er met een vergrootglas naar de reden gekeken. Wanneer de band vervangen wordt door 1 met een hoger profiel MOET de tachograaf wederom geijkt worden.

Volgens de wettelijk regels:

-Één maal binnen een periode van 2 jaar
-Na wijziging W waarde – impulsen/km
-Na wijziging L – bandomtrek
-Na wijziging kenteken
-Bij beschadigde verzegeling
-Indien UTC tijd meer dan 20 min. afwijkt van de werkelijke tijd

  1. Visuele en functionele Check. Controleren van de knoppen, , display, kaarsleuven, fabriekszegels en UTC datum en tijd.
  2. Printen van de technische data en gebeurtenissen.
  3. Manipilatiecheck. Controleren van de tachograaf op manipulatie met de manipulatiekey, printen of schrijven van een rapportage.
  4. Opnieuw koppelen KITAS gever. Na het monteren van de omloopkabel wordt de KITAS gever opnieuw gekoppeld met de ijkapparatuur.
  5. Printen van de technische data en het vergelijken van het KITAS ID nummer.
  6. Reinigen van beide kaartsleuven met de reinigingskaart. Vervangen van de batterij en het opnieuw verzegelen van de tachograaf.
  7. Bepalen van de bandomtrek ( L) tevens controleren van de bandenspanning en het profiel.
  8. Bepalen van het aantal impulsen (W/KM) Bepaal het aantal impulsen W / km op een minimale afstand van 20 meter (x50) op de weg / rollenbank / remmenbank.
  9. Aanpassen van de constante K. Constante K met de ijkapparatuur aanpassen aan het aantal impulsen W (W=K)
  10. Snelheidstest en telwerktest. Het uitvoeren, met behulp van de ijkapparatuur, de snelheids- en telwerktest, en het vervolgens maken van een proefrit van minimaal 1 KM voor een functiecontrole van de tachograaf .
  11. Print maken, na het uitnemen van de werkplaatskaart, 24uurs-dagrapport en de technische data.
  12. Afmelden bij RDW
  13. Test/IJkcertificaat printen en het certificaatsticker plakken op een niet verwijderbaar onderdeel en zichtbare positie. Beveilig de sticker vervolgens met een foliesticker.
  14. Wij bewaren het testcertificaat samen met de technische data en het manipulatierapport minimaal 3 jaar.
error: Content is protected !!